BEL 0900-0609, toets het nummer in van de door u gekozen consulent en bespreek direct uw probleem (90 ct/min)

Hoe selecteert u een advocaat (-mediator) voor uw scheiding?

In deze blog leest u tips hoe u een geschikte advocaat kunt vinden voor uw scheiding.

 

Kies een vFAS-advocaat

Let erop dat u een advocaat selecteert die lid is van de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS). Advocaten die hierbij zijn aangesloten zijn gespecialiseerd in het personen- en familierecht én scheidingsbemiddelaar. U kunt op de website van de Vfas zoeken naar een advocaat-mediator in uw omgeving. Daar staat aangegeven welke advocaat op basis van gesubsidieerde rechtshulp werkt (ook wel ‘toevoeging’ genoemd).

 

Tips om een goede advocaat te vinden

Er zijn vele advocaten aangesloten bij de vFAS. Om daar een keuze uit te kunnen maken helpt het om een antwoord te hebben op de volgende vragen:

  • Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Zo ja: wordt echtscheiding vergoed? Aan welke voorwaarden moet u daarvoor voldoen?
  • Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Zo ja, kies dan voor een advocaat die werkt onder toevoeging.
  • Heeft u een ingewikkelde juridische en financiële situatie? Ga dan na of de advocaat zelf de nodige kennis in huis heeft of samenwerkt met een financieel adviseur.
  • Hoe ervaren is de advocaat? Hoeveel jaren actief in het vak? Hoeveel scheidingen per jaar?
  • Heeft de advocaat goede referenties? Heeft iemand uit uw omgeving goede ervaring?
  • Heeft de advocaat wel eens klachten gehad?
  • Is de advocaat aangesloten bij de vFAS?
  • Hoe stelt de advocaat zich in het algemeen op tijdens het scheidingsproces? Confronterend of juist harmoniserend? Is hij een onderhandelaar of juist niet?

Ook de kosten zijn uiteraard van belang.  Meer hierover leest u in de blog ‘Wat kost een scheiding?’.

Heeft u een advocaat gevonden? Maak dan een afspraak voor een kennismaking. U kunt dan ervaren of u een goede klik heeft met de advocaat. En of u er vertrouwen in heeft dat hij of zij deskundig is en integer met uw persoonlijke zaken omgaat.

Wilt u een probleem voorleggen aan één van onze consulenten? Kijk wie er nu beschikbaar zijn.