BEL 0900-0609, toets het nummer in van de door u gekozen consulent en bespreek direct uw probleem (90 ct/min)

Wat is basisregistratie personen (BRP)

De Basisregistratie Personen (BRP) bevat persoonsgegevens van iedereen die in Nederland woont of gewoond heeft. Denk hierbij aan zaken zoals huwelijk, geboorte en (echt)scheiding.

Deze gegevens worden uitgewisseld met andere (overheids)instellingen zoals de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Sociale Verzekeringsbank.

U kunt kan zelf inzien met welke persoonsgegevens u geregistreerd staat via mijn.overheid.nl. Hiervoor logt u eerst in met uw DigiD. Daarna klikt u op ‘Persoonlijke gegevens’ boven aan de pagina. Onder het kopje BRP staan uw gegevens. Als u geen DigiD heeft kan u zich eerst registeren via www.digid.nl.

TIP! Geef zodra u bent verhuist uw adreswijziging door bij de gemeente zodat u in aanmerking kunt komen voor toeslagen of fiscale voordelen.

Als uw ex-partner niet meer in het huis woont maar zich niet wil uitschrijven, dan kunt u daardoor toeslagen of uitkeringen mislopen. Vraag in dat geval de gemeente om hulp.  Zij gaan dan onderzoeken of uw ex-partner inderdaad ergens anders is gaan wonen en hem of haar eventueel een boete geven.

TIP! Verblijft u tijdens de scheiding in bijvoorbeeld een vakantiehuisje maar staat u elders ingeschreven, bijvoorbeeld bij familie? Dat is officieel niet toegestaan en het kan u een flinke boete opleveren.

 

 Terug naar de kennisbank

 

Wilt u een probleem voorleggen aan één van onze consulenten? Kijk wie er nu beschikbaar zijn.