Afwezig
Anniek
Box 002
Nederland
0900-0609 (€ 0,90 p/m)

Mediator, financiële kennis, bemiddeling/mediation binnen de relatie, gesprek met kinderen waarvan ouders gaan scheiden.
UTRECHT

Het besluit om te scheiden is enorm ingrijpend en emotioneel. Je loopt er eigenlijk al een tijdje mee rond maar doe je er wel goed aan? Je hebt eigenlijk wel duizend vragen die door je hoofd schieten en met wie kan je erover praten?

 

Ik kan je helpen om antwoorden te vinden op deze vragen, niks is gek of dom, alles mag je vragen! Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:

-Hoe vertel ik aan mijn partner dat ik wil scheiden? -Weet ik het eigenlijk wel zeker? Of wil ik toch aan mijn relatie gaan werken?

-Hoe moet het dan met de kinderen? Is het voor hen toch niet beter om bij elkaar te blijven? -Hoe vaak zien de kinderen straks hun vader/moeder?

-Wat is co-ouderschap? Kunnen de kinderen hierover ook mee beslissen? -Wat is een mediator? -Wat kost een mediator?

-Wat moet er allemaal financieel geregeld worden bij een scheiding?

-We wonen samen en hebben niks geregeld maar wel samen een huis gekocht, wat nu?

-Hoe zit het met alimentatie? -Hoe vaak moeten we naar de mediator?

-Hoe lang duurt de pijn na een scheiding?

-Ik vind het heel moeilijk om aardig tegen mijn partner te doen

-Wat kunnen we doen om ruzies te voorkomen waar de kinderen bij zijn?

 

Als familie mediator begeleid ik in mijn praktijk in Soesterberg al jaren mensen die gaan scheiden. Naast veel aandacht voor het emotionele stuk worden stapsgewijs alle zaken doorgesproken die voor jullie belangrijk zijn. Maar ook mensen die nog niet zeker zijn of ze wel uit elkaar willen zijn welkom. Door weer naar elkaar te gaan luisteren kan er een heleboel duidelijk worden. Misschien is het nog niet het juiste moment of misschien besluiten jullie wel om het weer samen te proberen. Mijn missie is om jullie tijdens de mediation zo te begeleiden dat het jullie lukt om samen tot afspraken te komen zodat jullie beiden klaar zijn om een nieuwe start te maken, met of zonder elkaar. Ik leg jullie graag uit hoe mediation werkt.