Afwezig
Chiel
Box 005
Nederland
0900-0609 (€ 0,90 p/m)

MfN geregistreerd mediator en gecertificeerd Familie- en Arbeidsmediator. Ruime ervaring op het gebied van echtscheidingen.
NOORD-HOLLAND

Na een lange carrière in de media, waarin Chiel diverse managementfuncties heeft bekleed, waaronder het meer dan 25 jaar leiden van eigen event-/communicatie bedrijf, is hij sinds 2007 MFN geregistreerd mediator.

In zijn dagelijkse werkzaamheden ontdekte Chiel dat hij steeds vaker als een soort van bemiddelaar optrad bij conflicten. Zijn focus daarbij was vooral om mensen te helpen samen een oplossing te vinden. Niet gesteund door enige kennis ging hem dat over het algemeen goed af. Na de verkoop van zijn bedrijf in 2007 besloot hij Mediation te gaan studeren aan de Hoge School Utrecht. Inmiddels is hij al meer dan 10 jaar werkzaam als Mediator met de specialisaties Familie zaken en Arbeidsconflicten. Ook wordt hij regelmatig ingezet als begeleider van arbeidsprocessen en als coach.

Conflicten in welke vorm dan ook brengen veel emoties met zich mee. “Het mooiste van mediation vind ik altijd dat door de hulp van de mediator partijen weer met elkaar gaan praten en samen gaan zoeken naar een oplossing. Wanneer dat dan lukt dan ben ik ontzettend blij. Helaas lukt dat natuurlijk niet altijd, maar ook dan heb je in ieder geval bereikt dat mensen weer naar elkaar hebben geluisterd!” zegt Chiel met een gepassioneerde blik in de ogen.

Omdat Chiel vindt dat mediation voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn (lees betaalbaar) en heeft zich daarom aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hij kan dus met jou verkennen of je in aanmerking voor een ‘toevoeging’ (subsidie voor je scheiding) komt.

Bel je ‘mensen mens’ Chiel van Praag dan bel je een mediator die veel oog heeft voor de bijkomende emoties. Hij stelt de mens altijd centraal en diept samen met jou je persoonlijke of zakelijke beweegredenen uit .

Chiel kan je vertellen wat er komt kijken bij het gezamenlijk opstellen van het ouderschapsplan, de boedelscheiding, een goede alimentatie berekening e.d..

Door zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven is hij een goed klankbord voor ondernemers in echtscheiding.

Chiel van Praag werkt vanuit zijn standplaats Hilversum door het hele land vanuit zijn praktijk www.mediationhilversum.nl